Telefonnummer:

43 90 19 00

Månedens historie

​Nytår 2017

Hvert år oplever vi mange hunde og katte, der er bange for fyrværkeri. Derfor vil vi gerne videregive en række tips til, hvordan du kan hjælpe dit firbenede familiemedlem bedst muligt ind i det nye år.

Indret et "safe space" i hjemmet

Det er ideelt med et rum, der ikke ligger ud til en ydermur (f.eks. badeværelset) for at minimere støj. Hvis rummet har vinduer, bør disse dækkes til, så dyret ikke oplever glimtene fra fyrværkeriet.

Rummet indrettes så med mad- og vandskål, kurv, hule, kattebakke, tæpper, legetøj og hvad hunden/katten ellers måtte have brug for, for at klare sig gennem natten.

Lad ikke dyret være alene hjemme

Mange kæledyr finder tryghed i vores tilstedeværelse. Hvis man på ingen måde har mulighed for at holde nytår i sit eget hjem, bør man overveje at få hunden/katten passet - enten hos nogle bekendte eller i pension.

Lufteturen

Når hunden skal luftes på nytårsaftensdag, bør dette gøres mens det stadig er lyst. Gå gerne en ekstra lang tur, både for at sikre at hunden har gjort det, den skulle, men også for at udmatte den mentalt. Hvis hunden begynder at blive nervøs på gåturen, bør man dog afslutte den hurtigst muligt, for at undgå unødig angst. Husk også altid, at lufte hunden i snor - hvis den bliver forskrækket kan den finde på at løbe væk.

Katten

Nytårsnat bør alle katte holdes indendørs. Dette kan være svært, hvis katten er vant til at være ude om natten, men for dens egen sikkerhed bør man nu alligevel stå fast.

Giv katten lov til at gemme sig. Mange katte vælger at gemme sig, når fyrværkeriet brager udenfor - det kan f.eks. være under sofaer og skabe. Det er vigtigt, at man ikke prøver at lokke katten ud fra sit skjul, da dette blot stresser den yderligere.

Kosttilskud og feromoner

Til både hund og kat findes en række produkter, som kan dæmpe angsten i forbindelse med nytåret. Disse kan købes uden recept og har ingen bivirkninger.

  • ​Feliway Classic til kat. Feliway er et syntetiseret feromon, som hjælper til at øge tryghedsfølelsen i kattens miljø. Feliway Classic fås både som diffusor til stikkontakten og som spray. Disse to kan med fordel kombineres, for at opnår maksimal effekt. Diffusoren sluttes til stikkontakten i det rum, hvor katten opholder sig mest. Sprayen kan bruges på f.eks. tæpper og i kattehuler, for at gøre disse mere trygge for katten.
  • ·Adaptil til hund. Adaptil er en syntetisk kopi af feromonet, D.A.P. Dette feromon udskiller tæven fra mælkekirtlerne, når hvalpene dier og det har en naturlig beroligende effekt på både unge og ældre hunde.
    ​Adaptil fås som halsbånd, diffusor til stikkontakten og som spray. Produkterne kan bruges enkeltvis eller kombineres. Diffusoren sluttes til stikkontakten i det rum, hvor hunden opholder sig mest. Sprayen kan bruges efter behov i hundens omgivelser - f.eks. i hundekurven. Hvis man har en hund, der er utryg i hele den mørke tid, kan man vælge Adaptil halsbåndet. Det monteres som et almindeligt halsbånd og virker i 4 uger.
  • Zylkene kapsler til hund og kat. Zylkene indeholder mælkepeptidet alfa-cazosepin. Dette peptid får hvalpe og killinger naturligt fra modermælken, og det har en beroligende og afslappende virkning på både unge og ældre hunde og katte. Kapslerne er velsmagende og kan gives hele eller ved at åbne kapslen og hælde granulatet ud over maden.
    ​Zylkene kan gives hver dag eller ved særlige angst-/stressfremkaldende situationer.
  • Kalm olie eller tabletter til hund og kat. Kalm er et velsmagende og naturligt kosttilskud, som lindrer angst, stress og utryghed. På grund af den gode smag, indtages Kalm villigt af de fleste hunde og katte. Både olien og tabletterne indeholder L-tryptofan og alfa-cazosepin. L-tryptofan omdannes til serotonin, som er kroppens eget ”lykke-stof” og skaber en følelse af glæde og veltilpashed. Alfa-cazosepin har en beroligende og afslappende virkning på hunde og katte i alle aldre.
    ​Kalm kan gives hver dag i en længere periode eller ved særligt angst-/stressfremkaldende situationer.

Hvis hunden eller katten bliver meget angste, utrygge eller stressede bør man opstarte behandling med kosttilskud i god tid – gerne i starten af december. Dette sikrer, at der er den højst mulige effekt, når nytårsaftens festligheder og støj begynder.

Medicin

​Hvis kosttilskud og feromoner ikke er nok til at sikre, at kæledyret får en rolig og angstfri start på det nye år, kan det være nødvendigt at give angstdæmpende og muskelafslappende medicin. Medicinen har en let bedøvende effekt, og det er derfor vigtigt at man ikke lader dyret være alene hjemme.

Denne medicin udleveres kun ved at møde op på hospitalet, men da det er receptpligtig medicin, kræver det, at vi har set dyret inden for det seneste år. Vi vil gennemgå dosering, opstart og intervaller af behandlingen, så du er godt klædt på til at hjælpe dit kæledyr gennem nytårsnatten.

Vi ønsker at alle to- og firbenede får en god og tryg start på 2018.

De kærligste hilsner

Greve Dyrehospital

Åbningstider

Mandag

​08:00 - 17:00

Tirsdag

​08:00 - 17:00

Onsdag

​08:00 - 19:00

Torsdag

​08:00 - 17:00

Fredag

​08:00 - 17:00

Brug for en dyrlæge?

Kontakt os på telefon 43 90 19 00

Læs mere her.

Greve Dyrehospital
Greveager 5
2670 Greve
Tlf.: 43901900
CVR: 21778206
hospital@grevedyrehospital.dk

Få et gratis tilbud

Udfyld kontaktformularen og indhent et godt tilbud i dag!

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Galleri - Greve Dyrehospital

Kontaktinformationer

Du er altid meget velkommen til at give os et kald på telefonen eller skrive os en mail, hvis du skulle have spørgsmål eller lignende. Mail kan ikke forventes besvaret uddybende.

Greveager 5, 2670 Greve​

Vurderet 4,8 / 5 på baggrund af 21 anmeldelser på Facebook

Månedens historie