Kat

Her kan du se nogle af vores faste priser for katte og nedenunder kan du læse mere om de forskellige behandlinger.

Der tages forbehold for trykfejl. Alle priser er inkl. moms og miljøtillæg.

Betaling foregår efter hvert besøg og vi modtager både kontant, mobilepay og betalingskort.

Konsultation:
Sundhedseftersyn og vaccination fra:
Negleklip ved dyrlæge, eksklusiv bedøvelse:
Negleklip ved veterinærsygeplejerske:

kr.
kr. *
kr.
kr.

Konsultation: kr. 700,00
Sundhedseftersyn og vaccination fra: kr. 720,00*
Negleklip ved dyrlæge, eksklusiv bedøvelse: kr. 360,00
Negleklip ved veterinærsygeplejerske:** kr. 100,00

* Prisen kan variere afhængig af hvilke vacciner, der skal fornyes.
**Dette kræver, at du selv kan holde katten ved negleklip.

Neutralisation – alle priser er inkl. smertestillende medicin

Kastration af hankat:
Kastration af hankat inkl. vaccination:
Kastration af hankat inkl. vaccination, chip og registrering i Dansk Katteregister:
Sterilisation af hunkat:
Sterilisation af hunkat inkl. vaccination:
Sterilisation af hunkat inkl. vaccination, chip og registrering i Dansk Katteregister:
Kontrol efter operation:

kr.
kr.

kr.
kr.
kr.

kr.
Gratis

Kastration af hankat: kr. 1.388,00
Kastration af hankat inkl. vaccination: kr. 1.468,00
Kastration af hankat inkl. vaccination, chip og registrering i Dansk Katteregister: kr. 1.738,00
Sterilisation af hunkat: kr. 1.871,00
Sterilisation af hunkat inkl. vaccination: kr. 1.981,00
Sterilisation af hunkat inkl. vaccination, chip og registrering i Dansk Katteregister: kr. 2.231,00
Kontrol efter operation: Gratis

Husk – vi øremærker din kat gratis i forbindelse med neutralisering hvis du ønsker det.

Aflivning

Aflivning inkl. forbedøvelse:*
Aflivning inkl. forbedøvelse og fælles kremering:
Aflivning inkl. forbedøvelse med forgængelig urne:

kr.
kr.
kr.

Aflivning inkl. forbedøvelse:* kr. 1.187,50
Aflivning inkl. forbedøvelse og fælles kremering: kr. 1.481,00
Aflivning inkl. forbedøvelse med forgængelig urne: kr. 2.644,00

*Efter aflivning tages katten med hjem

Udover ovennævnte er det også muligt at få en glaseret urne, askesmykker m.m. Ring til os hvis du er interesseret i at høre nærmere om disse muligheder.

Uddybende information vedr. kat.

Konsultationens formål er at stille en diagnose hos et sygt dyr, og dyrlægen vil derfor spørge ind til kattens symptomer, afvigelser fra normaladfærd, kattens spise- og drikkevaner samt ændringer i urin eller afføring. Afhængigt at symptombilledet kan det være nødvendigt, at foretage yderligere diagnostik som f.eks. røntgen, ultralyd eller blodprøver.
Når der laves et sundhedseftersyn, fokuseres der på at udelukke sygdom. Dyrlægen foretager altid et grundigt sundhedseftersyn inden katten vaccineres, da syge dyrs immunforsvar ikke må belastes med en vaccination. Sundhedseftersynet omfatter blandt andet at dyrlægen lytter på hjerte og lunger, kigger i ører, tjekker tænder og pels samt klipper negle, hvis dette er nødvendigt.
De sygdomme, som kan forebygges med vaccination er herpes (rhinotracheitis), katteinfluenza (calicivirus), chlamydia, kattesyge (felin panleukopeni), katteleukæmi (felin leukæmi virus) og hundegalskab (rabies).

Det er ikke alle vacciner, der er nødvendige for alle katte. Dyrlægen spørger ind til kattens hverdag og inde/ude forhold for at afdække smitterisici og derefter vælges de relevante vacciner til din kat. Vi sørger for at kontakte dig via mail eller ringer dig op, når tiden til vaccination nærmer sig.

Regelmæssig vedligeholdelse af neglene kan være nødvendig for at undgå smertefulde tilstande for din kat. Hvor ofte ens kats negle skal klippes afhænger af hvor meget den naturligt slider dem. Når neglene bliver for lange, er der risiko for at de vokser ind i trædepuderne. Dette er meget smertefuldt og kræver ofte bedøvelse for at blive ordnet.

Det kirurgiske indgreb foregår i fuld narkose, og under operationen fjernes begge testikler. Der kan være flere grunde til at få sin kat kastreret, f,eks, fordi det er en ude kat eller fordi den markerer indendørs. Katten skal efter kastrationen holdes inde i 7-14 dage indtil såret er helet og kraven kan tages af. Katten må aldrig komme udenfor med krave på, da den risikerer at hænge fast og komme alvorligt til skade.

Det er vigtigt at overveje fordele og ulemper for kastration. Fordelene er bl.a. nedsat markering, fjerner risikoen for testikelcancer, ingen risiko for smitte med katteaids i forbindelse med parring. Ulemperne kan være øget risiko for vægtøgning og risiko for pelsforandringer.

Det er vigtigt at få en snak med os, for at finde frem til om kastration er det rette for din kat.

Denne operation foregår i fuld narkose og under narkosen fjernes æggestokkene og livmoderen og derfor kan katten ikke blive drægtig.

Der kan være flere årsager til at få sin hunkat steriliseret. Grundene er bl.a. at katten ikke skal bruges i planlagt avl, bliver meget mentalt påvirket i brunstperioden, eller at katten går sammen intakte hankatte og man ikke ønsker uventet drægtighed.

Fordelene ved at sterilisere sin hunkat er bl.a. at man minimere risikoen for kræft i mælkekirtler, bliver fri for brunstperioder og eliminere risikoen for livmoderbetændelse. Ulemperne kan være øget tendens til overvægt, risiko for pelsforandringer og risiko for inkontinens. Tal derfor med din dyrlæge, inden du bestiller tid til sterilisation.

Når tiden er inde til at sige det sidste farvel til et kæledyr, ser vi som vores fornemmeste opgave at sørge for det foregår roligt og med respekt for både ejere og dyret. Hvis der er særlige ønsker til hvordan det skal foregå, gør vi vores bedste for at imødekomme disse. Det kan f.eks. være et ønske om aflivning i hjemmet og dette er sjældent et problem, men kræver bare lidt planlægning.

Selve aflivningen foregår på den måde, at katten først får en beroligende indsprøjtning, så den falder i en dyb, rolig søvn. Denne sprøjte indeholder også en stærk smertestillende, så katten med sikkerhed ikke føler smerte i sin sidste tid. Når denne sprøjte virker, og katten sover tungt og trygt i ejernes nærvær, lægges der et venekateter i et ben. Den sidste sprøjte gives i venekateteret og indeholder et meget potent sovemiddel og katten gives en overdosis, så den stille sover ind. Der kan ses muskelsitringer og overdrevne vejrtrækninger, men disse er kun reflektoriske og dermed ikke noget katten er bevidst om. Efter nogle minutter lytter dyrlægen til kattens hjerte med et stetoskop for at tjekke at hjertet er stoppet.

Hvis katten skal med hjem efter aflivningen kan man få den lagt i en forgængelig kiste til nedgravning. Hvis katten skal kremeres, bliver den kørt af en fra personalet til krematoriet, så vi er med dem hele vejen. Du kan altid ringe til os, så vi kan tale om hvornår og hvordan du ønsker afskeden skal foregå.

Hund
Kat
Kanin/Gnaver/Fugl
Tandpleje
Diagnostik og laboratorie