Hund

Her ses nogle eksempler på vores faste priser for hunde og nedenunder kan du læse mere om de forskellige behandlinger.

Der tages forbehold for trykfejl. Alle priser er inkl. moms og miljøtillæg.

Betaling efter hvert besøg og vi modtager kontant, mobilepay eller betalingskort.

Konsultation:
Sundhedseftersyn og vaccination Fra:
Negleklip ved dyrlæge, eksklusiv bedøvelse:
Negleklip ved veterinærsygeplejerske:**

kr.
kr.
kr.
kr.

Konsultation: kr. Under udarbejdelse
Sundhedseftersyn og vaccination Fra: kr. Under udarbejdelse*
Negleklip ved dyrlæge, eksklusiv bedøvelse: kr. Under udarbejdelse
Negleklip ved veterinærsygeplejerske:** kr. Under udarbejdelse

*Prisen kan variere afhængig af hvilke vacciner, der skal fornyes.
**Dette kræver, at man selv kan holde hunden ved negleklip.

Neutralisation – alle priser er inkl. smertestillende medicin

Kastration af hanhund under 20 kg:
Kastration af hanhund over 20 kg:
Sterilisation af tæve under 20 kg:
Sterilisation af tæve over 20 kg:
Kemisk kastration af hanhund med varighed i ½ år:
Kemisk kastration af hanhund med varighed i 1 år:
Kontrol efter operation:

kr.
kr.
kr.
kr.
kr.
kr.
Gratis

Kastration af hanhund under 20 kg: kr. 2.842,00
Kastration af hanhund over 20 kg: kr. 2.926,00
Sterilisation af tæve under 20 kg: kr. 5.267,00
Sterilisation af tæve over 20 kg: kr. 5.351,00
Kemisk kastration af hanhund med varighed i ca. ½ år: kr. 1.304,50
Kemisk kastration af hanhund med varighed i ca. 1 år: kr. 2.030,00
Kontrol efter operation: Gratis

Aflivning

Aflivning inkl. forbedøvelse:*
Aflivning inkl. forbedøvelse og fælles kremering:
Aflivning inkl. forbedøvelse med forgængelig urne (hund under 25 kg):
Aflivning inkl. forbedøvelse med forgængelig urne (hund over 25 kg):
Aflivning inkl. forbedøvelse med forgængelig urne (hund over 50 kg):

kr.
kr.

kr.

kr.

kr.

Aflivning inkl. forbedøvelse:* kr. 1.373,75
Aflivning inkl. forbedøvelse og fælles kremering: kr. 1.760,00
Aflivning inkl. forbedøvelse med forgængelig urne (hund under 25 kg): kr. 3.055,00
Aflivning inkl. forbedøvelse med forgængelig urne (hund over 25 kg): kr. 3.199,00
Aflivning inkl. forbedøvelse med forgængelig urne (hund over 50 kg): kr. 3.505,00

*Efter aflivning tages hunden med hjem og begraves af ejer.

Udover ovennævnte er der også mulighed for at få forskellige slags urner, f.eks. glaseret urne, askesmykker m.m. Ring til os hvis du er interesseret i at høre nærmere.

Uddybende information vedr. hund.

Konsultationens formål er at stille en diagnose hos et sygt dyr, og dyrlægen vil derfor spørge ind til hundens symptomer, afvigelser fra normaladfærd, hundens spise- og drikkevaner samt ændringer i urin eller afføring. Afhængigt at symptombilledet kan det være nødvendigt, at foretage yderligere diagnostik som f.eks. røntgen, ultralyd, urinprøver eller blodprøver.
Når der laves et sundhedseftersyn, fokuseres der på at udelukke sygdom. Dyrlægen foretager altid et grundigt sundhedseftersyn inden et dyr vaccineres, da syge dyrs immunforsvar ikke må belastes med en vaccination. Sundhedseftersynet omfatter blandt andet at dyrlægen lytter på hjerte og lunger, kigger i ørerne, tjekker tænder og pels samt klipper negle.
De sygdomme, som kan forebygges med vaccination er hundesyge, hepatitis (smitsom leverbetændelse), parvovirus (smitsom tarmbetændelse), bordetella bronchiseptica (kennelhoste), parainfluenza (kennelhoste), leptospirose (rottesyge/Weiss syge), rabies (hundegalskab), borreliose (flåtbåren sygdom), herpesvirus og leishmania (sygdom overført af sandfluer).

Det er ikke alle vacciner, der er nødvendige for alle hunde. Dyrlægen spørger ind til dyrets hverdag og brug for at afdække smitterisici og derefter vælges de relevante vacciner til din hund. Vi sørger for at kontakte dig via mail eller ringer dig op, når tiden for revaccination nærmer sig.

Regelmæssig vedligeholdelse af neglene er vigtigt for at undgå smertefulde tilstande for din hund. Hvor ofte ens hunds negle skal klippes afhænger af hvor meget den naturligt slider dem. Når neglene bliver for lange, er der risiko for at de vokser ind i trædepuderne. Dette er meget smertefuldt og kræver ofte bedøvelse for at blive ordnet. For lange negle kan også medfører, at hunden går forkert og dette kan give smerter i poter, ben, skuldre og ryg.

Det kirurgiske indgreb foregår i fuld narkose, og under operationen fjernes begge testikler. Der kan være flere grunde til at få sin hund kastreret, men den hyppigste årsag er adfærdsproblemer. Mange hanhunde udviser overdreven dominans og/eller interesse i løbske tæver, som kan være svært for både hunden og ejeren at håndtere. Det er testosteron (hankønshormon), der ligger til grund for disse adfærdsmæssige udfordringer. Testosteron produceres hovedsageligt i testiklerne og produktionen styres af hypofysen i hjernen. Når testiklerne er fjernet, stopper produktionen af testosteron med det samme, og testosteronniveauet i blodet falder. Der kan opleves en midlertidig forværring af problemadfærden efter kastrationen, men denne varer sjældent mere end et par uger. Der kan gå op til 1 måned før alle hormoner er ude af kroppen.

Det er vigtigt at overveje fordele og ulemper for kastration. Fordelene er bl.a. nedsat markering, nedsat interesse i tæver, mindre reaktiv overfor andre hanhunde, nedsat risiko for testikelcancer, nedsat risiko for prostatacancer. Ulemperne kan være øget vægt samt risiko for pelsforandringer.

Det kan derfor være vigtigt at få en snak med os for at finde frem til, om kastration er det rette for din hund.

Denne operation foregår i fuld narkose og under narkosen fjernes æggestokkene og livmoderen. Dette betyder, at der sker et drastisk fald i østrogenniveauet, som produceres i æggestokkene. Uden østrogen er der ingen ægløsning og dermed kommer tæven ikke længere i løbetid og kan dermed heller ikke blive drægtig.

Der kan være flere årsager til at få sin tæve steriliseret. Skal tæven f.eks. ikke bruges i planlagt avl, men har tendens til falsk drægtighed eller at tæven går sammen med intakte hanhunde og man ikke ønsker uventet drægtighed. Fordelene ved at sterilisere sin tæve er bl.a. at man minimere risikoen for kræft i mælkekirtler, eliminere risiko for falsk drægtighed, og eliminerer risikoen for livmoderbetændelse. Ulemperne kan være øget tendens til overvægt, risiko for pelsforandringer og risiko for inkontinens. Tal derfor med os, inden du bestiller tid til sterilisation.

Når en hund kemisk kastreres, betyder det at der ilægges et implantat under huden, som i løbet af et halv eller helt år kontinuerligt frigiver en lille mængde medicin. Denne medicin går ind og blokerer for produktionen af testosteron og efter 4-6 uger ses den fulde effekt af implantatet. Den kemiske kastration er komplet reversibel og det betyder, at når implantatet ikke længere frigiver medicin, så vil testosteronproduktionen starte op igen og fertiliteten er upåvirket.

Det kan være en fordel, at kemisk kastrere sin hund inden man beslutter om man skal lade sin hund kirurgisk kastrere. I den tid implantatet virker, vil man kunne se, hvordan en kirurgisk kastration eventuelt ville påvirke hunden. Hvis der sker pelsforandring, voldsom vægtøgning eller andet, kan disse observationer indgå i overvejelserne om en kirurgisk kastration er det bedste valg.

Når tiden er inde til at sige det sidste farvel til et kæledyr, ser vi som vores fornemmeste opgave at sørge for det at det foregår roligt og med respekt for både ejere og dyret. Hvis der er særlige ønsker til hvordan det skal foregå, gør vi vores bedste for at imødekomme disse. Det kan f.eks. være et ønske om aflivning i hjemmet eller i vores baghave, og dette er sjældent et problem, men kræver bare lidt planlægning.

Selve aflivningen foregår på den måde, at hunden først får en beroligende indsprøjtning, så den falder i en dyb, rolig søvn. Denne sprøjte indeholder et stærk smertestillende, så hunden med sikkerhed ikke føler smerte i sin sidste tid. Når medicinen virker, og hunden sover trygt i ejernes nærvær, lægges der et venekateter i et ben. Den sidste medicin gives i venekateteret og indeholder et meget potent sovemiddel. Hunden får en overdosis og sover stille ind. Der kan ses muskelsitringer og overdrevne vejrtrækninger, hos nogle, men disse er kun reflektoriske og dermed ikke noget hunden er bevidst om. Efter nogle minutter lytter dyrlægen til hundens hjerte med et stetoskop for at tjekke at hjertet er stoppet og at døden er indtrådt.

Hvis hunden skal med hjem efter aflivningen, kan man få den lagt i en forgængelig kiste til nedgravning. Hvis hunden skal kremeres, sørger vi for alt det praktiske. Den bliver kørt af en fra personalet til krematoriet, så vi er med hele vejen. Du er altid velkommen til at kontakte os, så vi kan tale om hvornår og hvordan du ønsker afskeden skal foregå.

Hund
Kat
Kanin/Gnaver/Fugl
Tandpleje
Diagnostik og laboratorie