Kanin, Gnaver og Fugl

Her kan du se nogle af vores faste priser for kaniner, gnavere og fugle og nedenunder kan du læse mere om de forskellige behandlinger.

Der tages forbehold for trykfejl. Alle priser er inkl. moms og miljøtillæg.

Betaling foregår efter hvert besøg og vi modtager både kontant, mobilepay og betalingskort.

Konsultation v. sygdom:
Sundhedseftersyn og vaccination af kanin (Myxo-RHD):
Negleklip ved dyrlæge:*
Klipning af næb/stækning af vinger ved dyrlæge
Negleklip ved veterinærsygeplejerske:*

kr.
kr.
kr.

kr.

Konsultation v. sygdom: kr. 700,00
Sundhedseftersyn og vaccination af kanin (Myxo-RHD): kr. 823,50
Negleklip ved dyrlæge:* kr. 360,00
Klipning af næb/stækning af vinger ved dyrlæge
Negleklip ved veterinærsygeplejerske:* kr. 100,00

*Dette kræver, at du selv kan holde dyret ved negleklip.

Neutralisation – alle priser er inkl. smertestillende medicin

Kastration af hankanin/marsvin:
Sterilisation af hunkanin/marsvin:
Kontrol efter operation

kr.
kr.
Gratis

Kastration af hankanin/marsvin: kr. 1.463,00
Sterilisation af hunkanin/marsvin: kr. 2.293,00
Kontrol efter operation Gratis

Spørgsmål kanin, gnaver eller fugl

Du er altid meget velkommen til at give os et kald på telefonen eller skrive os en mail, hvis du skulle have spørgsmål eller lignende. Mail kan ikke forventes besvaret uddybende.

Hvordan kan vi hjælpe

Uddybende information vedr. kanin, gnaver og fugl

Konsultationens formål er at stille en diagnose hos et sygt dyr, og dyrlægen vil derfor spørge ind til dyrets symptomer, afvigelser fra normaladfærd, spise- og drikkevaner samt ændringer i urin eller afføring. Afhængigt at symptombilledet kan det være nødvendigt, at foretage yderligere diagnostik som f.eks. røntgen, ultralyd eller blodprøver.
Når der laves et sundhedseftersyn, fokuseres der på at udelukke sygdom. Dyrlægen foretager altid et grundigt sundhedseftersyn inden dyret vaccineres, da syge dyrs immunforsvar ikke må belastes med en vaccination. Sundhedseftersynet omfatter blandt andet at dyrlægen lytter på hjerte og lunger, kigger i ører, tjekker tænder og pels samt klipper negle, hvis dette er nødvendigt.
Hos kaniner, er de sygdomme, som kan forebygges med vaccination: kaningulsot type 1 og 2 (rabbit haemorhagic disease også forkortet VHD/RVHD) og kaninpest (myxomatose). Vi anbefaler, at alle udekaniner bliver vaccineret, da vi har set udbrud af sygdom i vores område inden for de senere år. Hvis du ønsker at få din kanin vaccineret, skal du ringe i god tid så vi kan få en vaccine hjem til jer.

Der findes ikke vacciner til fugle og gnavere.

Regelmæssig vedligeholdelse af neglene kan være nødvendig for at undgå smertefulde tilstande for dit dyr. Hvor ofte neglene skal klippes afhænger af hvor meget de naturligt slides. Når neglene bliver for lange, er der risiko for at de vokser ind i poterne. Dette er meget smertefuldt og kræver ofte bedøvelse for at blive ordnet.
Hvis man ønsker at have en han og hun gående sammen er det nødvendigt at neutralisere minimum den ene af dem. Ofte giver det den bedste flokharmoni at have en han og en hun gående sammen.

Kaniner kan få op til 7 kuld om året med 4-8 unger pr. kuld, og marsvin kan få op til 5 kuld om året med 3-4 unger pr. kuld, så hvis ikke man neutraliserer sine dyr, kan man hurtigt få mangedoblet bestanden.

Det er meget vigtigt, at kaniner og gnavere kommer i gang med at spise lige efter operationen, da deres fordøjelsessystem ikke tåler faste i længere tid. Derfor må de i dagene efter operationen godt fodres med lækkerier såsom gulerod og müsliblanding, men det er vigtigt at de hurtigst muligt kommer i gang med at spise hø og grove grøntsager. Du kan købe fibertilskud hos os, som hjælper til at holde gang i dit dyrs mave efter operationen.

Når tiden er inde til at sige det sidste farvel til et kæledyr, ser vi som vores fornemmeste opgave at sørge for det foregår roligt og med respekt for både ejere og dyret. Hvis der er særlige ønsker til hvordan det skal foregå, gør vi vores bedste for at imødekomme disse. Det kan f.eks. være et ønske om aflivning i hjemmet og dette er sjældent et problem, men kræver bare lidt planlægning.

Selve aflivningen foregår på den måde, at dyret først får en beroligende indsprøjtning, så det falder i en dyb, rolig søvn. Denne sprøjte indeholder også en stærk smertestillende, så dyret med sikkerhed ikke føler smerte i sin sidste tid. Den sidste sprøjte gives i brystet eller bugen og indeholder et meget potent sovemiddel og dyret gives en overdosis, så det stille sover ind. Efter nogle minutter lytter dyrlægen til dyrets hjerte med et stetoskop for at tjekke at hjertet er stoppet.

Hvis dyret skal med hjem efter aflivningen kan man få det lagt i en forgængelig kiste til nedgravning. Hvis dyret skal kremeres, bliver det kørt af en fra personalet til krematoriet, så vi er med dem hele vejen. Du kan altid ringe til os, så vi kan tale om hvornår og hvordan du ønsker afskeden skal foregå.

Hund
Kat
Kanin/Gnaver/Fugl
Tandpleje
Diagnostik og laboratorie