Tandpleje

Næst efter overvægt er tandproblemer den største trussel mod vores kæledyrs velfærd. Dårlige tænder kan medføre både smerte og ubehag og det kan i værste fald forkorte et dyrs liv. Vi sender hver dag glade hunde og katte hjem med flotte tænder, og herunder vil vi kort opsumerer hvorfor det er vigtigt at holde dit kæledyrs tænder ved lige.

Alle dyr vil i løbet af deres liv få brug for at få renset eller ordnet tænderne
Alle dyr danner tandsten, men hvor hurtigt og hvor meget de danner, er meget individuelt. Generelt er små racer dog mere disponerede for tandproblemer end store racer.

Tandsten består af mineraliseret plak og bakterier. Det starter som en brun rende langs tandkødet men kan i værste tilfælde omslutte hele tanden og medfører tandkødsbetændelse og i værste fald parodontose. Tandstenen indeholder en masse bakterier og det er disse bakterier, som giver den smertefulde tandkødsbetændelse. Når tandkødet er betændt bliver de bittesmå ligamenter, der holder tanden på plads, også inflammeret (betændt). Når disse ligamenter først er ødelagt, kan de ikke genskabes og tanden bliver derved løs, giver mange smerter og skal normalt trækkes ud.

I værste fald kan problemer med tænderne give hjerteproblemer. Dette sker, når bakterier fra tandstenen passerer over i blodbanen, vandrer med blodet til hjertet og føre til inflammation (betændelse) i hjertet som drastisk øger risikoen for alvorlige hjertesygdomme.

Symptomerne på tandproblemer er dårlig ånde, nedsat appetit, savlen, generel utrivelighed, ændret adfærd o.l. Du kan selv hjælpe med at forebygge tandproblemer hos dit kæledyr ved daglig tandbørstning, korrekte tyggeartikler, kosttilskud og lignende.

Hvis du synes din kæledyr udviser nogle af ovennævnte symptomer, eller du er interesseret i at høre mere om, hvilke forebyggelses-tiltag du kan varetage hjemme, er du altid velkommen til at ringe og få en tid til et gratis tandeftersyn hos en af vores veterinærsygeplejersker eller dyrlægestuderende.

Se priser…

Priser tandpleje

Her kan du se nogle af vores faste priser på standard tandbehandlinger og nedenunder kan du læse mere om de forskellige behandlinger og hvorfor det er vigtigt at passe dit dyrs tænder og hvad der sker, hvis dette ikke gøres.

Tandrens af hund, inkl. røntgen af alle tænder:
Tandrens af kat, inkl. røntgen af alle tænder:
Tandslibning af kanin/gnaver inkl. anæstesi:
Præoperativ blodprøve:
Tandøntgen af samtlige tænder, hund/kat:
Udtræk af tand

kr.
kr.
kr.
kr.
kr.
Aftales individuelt

Tandrens af hund, inkl. røntgen af alle tænder: kr.
Tandrens af kat, inkl. røntgen af alle tænder: kr.
Tandslibning af kanin/gnaver inkl. anæstesi: kr.
Præoperativ blodprøve: kr.
Tandøntgen af samtlige tænder, hund/kat: kr.
Udtræk af tand Aftales individuelt

Hvordan kan vi hjælpe

Vi tilbyder al hjælp til dit kæledyr på vores dyrehospital

Vi kan hjælp dit kæledyr hvis du ønsker foderrådgivning, så du er sikker på dit kæledyr får det optimale foder.