Ny Hund eller Kat

Før du får din nye hund eller kat hjem, er der nogle ting, som du skal være opmærksom.

 • Sørg for at du har god tid til dit nye kæledyr. En lille hvalp eller killing kræver meget tid, og det kan være en fordel, hvis du taget et par uger fri, hvis dette er muligt. De første dage skal dyret have tid til at falde til i sit nye hjem, da det er en stor omvæltning at være væk fra sin moder og kuldsøskende. Når dyret er trygt i sit nye hjem kan man så småt begynde at træne dyret i at være alene hjemme, men det er vigtigt at dette gøres korrekt. Ring til os eller kig ned forbi dyrehospitalet for råd og vejledning.
 • Sørg for at du har noget velegnet legetøj/kradesetræ klar til deres hjemkomst. Dit kæledyr skal til at lære hvad der er legetøj, og hvad der ikke er. Dette betyder, at de desværre nogen gange kan forveksle tøj, puder, sko, møbler o.l. med legetøj/kradsetræ. Til katte fås desuden nogle feromoner/signalstoffer, som kan dryppes på kradsetræet for at opfordrer til at katten kradser der.
 • Sørg for, at få lidt foder med fra opdrætteren. Små hvalpe- og killingemaver har ikke godt af pludselige foderskift. Hvis ikke du ønsker at forsætte med det foder, som dyret har fået med fra opdrætteren, kan du skifte til et andet. Ved foderskifte er det vigtigt at ændre foderet gradvis – dette gøres ved at på dag 1-2 gives 25% nyt foder og 75% gammelt foder. På dag 3-4 gives 50% nyt foder og 50% gammelt foder. På dag 5-6 gives 75% nyt foder og 25% gammelt foder og fra dag 7 er hvalpen/killingen vænnet til det nye foder. Denne model for foderskift kan også bruges til voksne dyr.
  Det er desuden ekstremt vigtigt at fodre med et godt foder. Hvalpe og killinger skal vokse rigtig meget på kort tid, og det kræver en korrekt sammensat ernæring. Vælg derfor et hvalpe-/killingefoder til den rette alder og størrelse – vi står altid klar til at hjælpe dig med at finde det rette foder til netop dit dyr.
 • Sørg for, at dit kæledyr er vaccineret første gang. Både hvalpe og killinger skal vaccineres første gang, når de er 8 uger for at sikre, at de er beskyttet mod diverse sygdomme. Dyret skal så revaccineres, når de er 12 og 16 uger for at sikre fuld immunitet. Efter hvalpens/killingens basisvaccinationer, bør de vaccineres 1 gang årligt for forsat at være beskyttet.
 • Sørg for, at dit kæledyr er/bliver ID-mærket og registreret korrekt. For hunde gælder det, at de skal være chippet og registreret i Dansk Hunderegister inden de er 8 uger gammel. Tjek med opdrætter, at dette er gjort og at hunden er korrekt registreret i dit navn. For katte er der ingen regler vedr. mærkning og registrering, men vi anbefaler at katten bliver chippet og øremærket evt. i forbindelse med neutralisation. Hvis katten løber væk og ikke er mærket og registreret, kan det være næsten umuligt at finde frem til ejerne.
 • Sørg for, at børn i familien forstår at respektere dyrets grænser. Det kan være svært at lade den lille nye pelsklump være, men dyr har brug for ro. Derfor bør små børn altid være under opsyn når de leger med hvalpen eller killingen. For voldsom leg kan føre til skade på både barn og dyr.
 • Sørg for, at have en plan for socialiseringen. Det er vigtigt, at dyret for mulighed for at møde mange forskellige typer mennesker – unge, gamle, tykke, tynde, høje, lave, mænd, kvinder osv. Dette er for at hunden socialiseres bedst muligt.
  For hunde er det desuden vigtigt, at de møder mange forskellige typer hunde (slettet: også) og her kan hvalpetræning være et godt skridt på vejen. Foruden at lære nogle brugbare kommandoer, får hvalpen også en chance for at lege med ligesindede. Når man møder andre hunde på gåtur, bør I dog altid spørge om de må hilse, da det ikke er alle hunde der er interesserede i at hilse på små sprælske hvalpe.
 • Sørg for, at have en ansvarsforsikring til din hund. Denne er nemlig lovpligtig. Derudover bør det på det kraftigste overvejes, om hunden eller killingen skal sygeforsikres. Snak med dit forsikringsselskab eller et af de selskaber, der specialiserer sig i at forsikre dyr. Du er også velkommen til at ringe til os, hvis du har spørgsmål.

Vi ønsker dig stort tillykke med dit nye familiemedlem og håber, at I får mange gode år sammen.

Ny hund eller kat spørgsmål?

Du er altid meget velkommen til at give os et kald på telefonen eller skrive os en mail, hvis du skulle have spørgsmål eller lignende. Mail kan ikke forventes besvaret uddybende.

Hvordan kan vi hjælpe

Vi tilbyder al hjælp til dit kæledyr på vores dyrehospital

Vi kan hjælp dit kæledyr hvis du ønsker foderrådgivning, så du er sikker på dit kæledyr får det optimale foder.

KONTAKT OS