Nytårsangst

Det er desværre langt fra alle dyr, som ser frem til fejringen af nytåret, da denne tid for mange dyr betyder stress og angst. Denne angst skyldes som regel fyrværkeri. De høje brag og lysglimt kan være skræmmende for dyr og derfor prøver vi hvert år at hjælpe alle godt igennem nytårsnatten.

Vi har flere muligheder for at hjælpe, og her er nogle af dem.

Kalm: Dette er et kosttilskud, som indeholder en kombination af de naturligt forekommende essentielle aminosyrer L-Tryptophan og T-Theanin samt peptider og B-vitamin. Disse er med til at understøtter hjernens egen produktion af signalstoffer, og hjælper til at give dyret mere indre ro og dermed hjælp til at modstå de ydre påvirkninger. Kalm fås både til hund og kat og kan gives som olie eller tabletter. Behandlingen bør opstartes i starten af december, for at få fuld effekt til nytår. Kalm gives 1 gang dagligt 1-2 timer før mørkets frembrud.

Adaptil: Dette er en efterligning af de feromoner (signalstoffer), som tæven udskiller fra mælkekirtlerne når den har hvalpe. Dette feromon har betydning for hvalpens følelsesmæssige tilstand og hjælper til at give den tryghed. Ved at efterligne dette feromon kan Adaptil hjælpe til at give din hund mere ro og tryghed i svære situationer. Adaptil fås både som halsbånd, spray og diffusor.

Feliway: Dette er en efterligning af kattens kindferomoner og det hjælper med til at katten føler sig tryg og veltilpas. Katten markerer selv sine omgivelser med disse feromoner ved at gnide kinden mod dem og ved at bruge denne efterligning øges følelsen af tryghed og velvære i svære situationer. Feliway fås som spray og diffusor.

Medicin til nytårsaften:

For nogle dyr er nytårsfesten så skræmmende, at det kan være nødvendigt at give dem medicin for at komme igennem det. Vi skræddersyr medicinen til hver enkelt patient og det vil derfor være nødvendigt at kontakte os. (slettet: komme ned på klinikken og tale med os.) Vi anbefaler altid, at dyret får lyttet på hjerte og lunger inden der gives medicin, men vi skal som minimum bare have set dyret inden for det seneste år for at kunne udskrive medicinen.

Vi anbefaler også, at læser denne miniguide til nytår…

Spørgsmål til nytårsangst?

Du er altid meget velkommen til at give os et kald på telefonen eller skrive os en mail, hvis du skulle have spørgsmål eller lignende. Mail kan ikke forventes besvaret uddybende.

Hvordan kan vi hjælpe

Vi tilbyder al hjælp til dit kæledyr på vores dyrehospital

Vi kan hjælp dit kæledyr hvis du ønsker foderrådgivning, så du er sikker på dit kæledyr får det optimale foder.

KONTAKT OS